İHD ve Aydınların Ortak Girişimiyle Ankara’da 25-26-27 Haziran Tarihlerinde “Kürt Sorunu Kurultayı” Düzenlenecek

İHD ve Aydınların Ortak Girişimiyle Ankara’da 25-26-27 Haziran Tarihlerinde “Kürt Sorunu Kurultayı” Düzenlenecek

İHD ve Aydınların Ortak Girişimiyle Ankara’da 25-26-27 Haziran 1993 tarihlerinde “Kürt Sorunu Kurultayı” düzenlenecektir.

Toplum gündeminin en önemli sorunlarından birinin ele alınacağı bu kurultay çalışmasının amacı Demokrasi ve İnsan Hakları açısından barışçı çözüm bekleyen bu temel konunun başta doğrudan ilgililer olmak üzere toplumun tüm kesimlerince özgürce tartışılması böylelikle sorunun demokratik çözümü için gerekli zeminin yaratılmasına herkesin katkıda bulunmasının sağlanmasıdır.

Unutulmamalıdır ki halkların dostluk ve kardeşliği açısından sorunun çözümü için tarihsel bir fırsat doğmuştur. Bu fırsat her türlü önyargıdan uzak bir şekilde gerekli özen ve ciddiyetle değerlendirilirse kaybeden kimse olmayacak kazanan herkes olacaktır.

Toplumların tarihinde bazı süreçler vardır ki tıkanmaların aşılmasında, çözümsüzlüklerin son bulmasında aydınların ve sivil toplum kuruluşlarının çabaları hayati önem taşır. Bugün böyle bir sürecin yaşandığı inancındayız.

Barış, demokrasi ve insan haklarının gerçekleşmesi özlemiyle düzenleyeceğimiz kurultayın programı önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Bilginize sunarız.

KÜRT SORUNU KURULTAYI GERÇEKLEŞTİRİLEMEMEKTEDİR

ÇAĞRICILAR KURULU

Aziz Nesin Yazar
Yaşar Kemal Yazar
Tarık Ziya Ekinci Eski Milletvekili
Akın Birdal İHD Genel Başkanı
Adalet Ağaoğlu Yazar
Murat Belge Yazar
Prof Dr.Gencay Gürsoy Öğretim Üyesi
Nur Sürer Sanatçı

Bir cevap yazın