İHD Genel Merkezi ve Şubeler – İnsan Hakları Haftası Açılış Etkinlikleri

İHD Genel Merkezi ve Şubeler – İnsan Hakları Haftası Açılış Etkinlikleri 

10-17 Aralık 2010 İnsan Hakları Haftası’nın açılışı İHD ve TİHV tarafından 10 Aralık 2010 tarihinde İHD Genel Merkezi’nde düzenlenen bir basın açıklaması ile gerçekleştirildi. Aynı gün Yüksel Caddesi’nden TBMM’ye doğru bir yürüyüş gerçekleştirilerek İnsan Hakları Haftası Özel Sayısı dağıtıldı. İHD Genel Merkezi tarafından hazırlanan basın açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.

İHD Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Barosu, MAZLUMDER, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Diyarbakır Tabip Odası ve Sivil Toplumu Geliştirme Merkezi (STGM) tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilişinin 62. yıldönümü vesilesiyle kutlanan 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası’na ilişkin organize edilen hafta etkinlikleri 10 Aralık 2010 tarihinde Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde yapılan basın açıklamasıyla başladı. Açıklamaya aralarında düzenleyici kurum temsilci ve üyelerinin yanı sıra Diyarbakır’da bulunan çok sayıda kurumun temsilcisi katıldı. Açıklama sonrası katılımcılar, İnsan Hakları Anıtı önünden Ofis Semti’ne doğru broşür dağıttı. İHD Diyarbakır Şubesi’nin Basın Açıklamasına Buradan Ulaşabilirsiniz.

İHD İstanbul Şubesi ise aynı gün Sultanahmet Parkı’nda bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan şube başkanı Av. Abdulbaki Boğa 2010 yıllı içerisinde yaşanan hak ihlallerinde bir azalmanın olmadığını söyledi. İHD İstanbul Şubesi’nin Basın Açıklamasına Buradan Ulaşabilirsiniz.

İHD Adıyaman Şubesi İnsan Hakları Haftası nedeniyle Adıyaman E Tipi Kapalı Ceza Evi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İHD Genel Merkezi tarafından hazırlanan açıklama İHD Adıyaman Şube Başkanı Osman Süzen  tarafından okundu. 

{gallery}/fotograf_galerisi/ihd_insan_haklari_haftasi_acilisi_10_12_10{/gallery}

Bir cevap yazın