1996 Yılı Değerlendirmesi

İHD GENEL BAŞKANI AKIN BİRDAL 1996 İÇİN, YİTİK BİR YIL DEĞERLENDİRMESİNİ YAPARAK YENİ YIL İÇİN, DEVLETİN HALKI İLE KAVGASI SON BULMALIDIR, dedi.

Birdal ın Açıklaması Şöyle;

Geride bıraktığımız yıl, insan haklari için yitik bir yıl oldu. Dünya ve Avrupa da insan hakları sıralamasında daha alt sıralara düştük. Avrupa Birliği hedefinden uzaklaştık. Ulusalüstü belge ve sözleşmelerden doğan hak ve özgürlükleri içselleştiremedik.

Hak ve özgürlükleri güvence altına alacak Demokrasi ve Barış a yine ulaşamadık.

BM ce 1996 yılının  Hoşgörü Yılı  olarak kabul edilmesine karşın, biz birbirimize ne hoşgörü gösterebildik, ne de birbirimize katlanabildik.

Kürt sorununun demokratik-barışçı çözümüne bir fırsat yaratmak yerine, yıllardır izlenen ve büyük yıkımlara neden olan politikalardan vazgeçmedik.

Yeni yılda; devletin halkı ile kavgası son bulmalıdır. İnsan haklarını, Demokrasiyi ve Barışı sözden gerçeğe dönüştürebilmenin, hep birlikte, güçlü çabasını gösterelim. Toplumca içimizde öldürülen güven ve umudu diriltebilmenin fırsatları kaçırılmış değil.

Yeni yılı silahların değil, insanların konuştuğu bir yıl yapalım. Konuşmak, sorunların çözümünün başlangıcını oluşturacaktır.

Yeni yıl hakların ve halkların yılı olsun. Ölümlerin, acıların, ayrılıkların ve göçlerin yaşanmamasını diliyor, Türkiye halkının yeni yılını kutluyorum.

İHD Basın Bürosu

Bir cevap yazın